Dejstva Porcupine - Živali na svetu

Porcupine spadajo v vrstni red Rodentia in jih je mogoče zlahka razpoznati po telesih, pokritih s pero. Majhni sesalci so razvrščeni v dve družini, Erethizontidae (novi svetovni bikobrani) in Hystricidae (stari svetovni dikobrani). Stari svet in novi svetski dikobrani se razlikujejo po obsegu in navadah, prehranjevalnih vzorcih, velikosti in izgledu ter obnašanju. Živali so znane po svojih ostrih in strupenih peresnicah. Nekateri porcupini imajo nazaj obrnjene zareze, zaradi katerih se plenilcu težko premakne, če ga napadajo. Nazadnje obrnjene brazde so vplivale na razvoj hipodermične igle. Kljub zaščitnim špicam so na drobno prisotne številne živali, kot so velike rogovine sove, bobacati, gorski levi, volkovi in ​​kojoti. V nekaterih afriških, arabskih in evropskih kulturah se ježevje lovi kot vir hrane. Na kmetijskih območjih se divji prašiči lovijo, ker njihovo vedenje v hrani povzroča uničenje posevkov. Porcupine se nahajajo v sorazmerno visokih populacijah in so razvrščene kot vrste, ki najmanj zadevajo.

4. Fizični opis

Velikost in izgled novih in starih dikobodov se močno razlikujeta. Nove svetovne porcupine so močne, majhne in imajo razmeroma krajše peroze na hrbtu, ki so razporejene z dolgimi mehkimi dlakami. Imajo telo dolžine približno 12 palcev z nekaterimi večjimi porcupines dosegla 34 cm. Zaradi njihovega plezanja na drevesih imajo novi svetovni dikobrani dolgo hvalo repke. Novi svetovni porcupini imajo štiri seske, za razliko od šestih, ki jih imajo stari svetovni dikoboki. Porcupine starega sveta so večje in močno zgrajene. Njihova telesna dolžina se giblje med 11-19 palcev in njihova teža se giblje med 3, 3-5 £. Večji posamezniki lahko dosežejo dolžino 33 palcev in lahko tehtajo 29-59 lbs. Konice starih svetovnih porcupin so daljše in obstajajo v grozdih, ki so razporejeni s krajšimi peresami.

3. Habitat in območje

Porcupine starega sveta se nahajajo v južni Evropi, večini Afrike ter zahodni in južni Aziji. V svetu in Severni Ameriki najdemo nove svetovne dikroge, zlasti na gozdnatih in gozdnatih območjih. Porcupine so prilagojene različnim habitatom, vključno s tropskimi in zmernimi območji. Lahko zasedajo gozdove, travnike, puščave, skalnate izdanke in skalne razpoke.

2. Prehrana

Nove svetovne porcupine so drevesa in krma znotraj dreves. Nekatere nove svetovne vrste živijo pretežno v drevesih, medtem ko nekatere gradijo gnezda na tleh. Pridobivanje novih svetovnih vrst se lahko pojavlja podnevi ali ponoči. Porcupine starega sveta so zemeljske živali, ki živijo na kopnem. So nočne in prikazne dejavnosti od mraka do zore. Drobnice se prehranjujejo z listi, zelišči, koreninami, vejicami, čebulicami, sadjem, korenjem, semeni, oreški in travami. Novi svetovni dikobrani se hranijo tudi z žuželkami, iglavci in majhnimi plazilci.

1. Vedenje

Porcupine so večinoma nočne in se gibljejo v majhnih skupinah ali v samicah. Kljub slabemu vidu imajo dikreti zelo razvit vonj in sluh. Zamrznejo se, ko se približajo plenilcem in včasih pokažejo agresivno vedenje, kot je vožnja nazaj ali vstran proti napadalcu, da vsadijo svoje konice. Včasih dikobraz sprošča svoje konice s stresanjem, kar povzroča, da se ohlapno spusti. Porcupine so vokalne in bodo napadle, da bi prestrašile plenilce. Prav tako lahko gredo v svoje luknje, pri čemer najprej zapustijo svoje konice, da bi preprečili, da bi plenilca napadali. V nasprotju s splošnim prepričanjem, dikobrani ne morejo ustreliti svojih konic, vendar so strupeni.

Priporočena

Koliko vrst pingvinov obstaja?
2019
Največji proizvajalci jekla v svetu
2019
Največja mesta v Tajvanu
2019