Dejstva o severni pigmeji: Živali Severne Amerike

Fizični opis

Severna skuta ( Glaucidium gnoma ) je majhna leteča žival, ki izvira iz osrednje in severne regije Amerike. Popolnoma gojena severna somova tipičnost je običajno le 6 palcev dolžine in je značilna temno rjava, bela in rjavo siva perja. Njegova glava je okrogla in svobodno opazovana z belo, skupaj z disketo za obraz, ki ni zelo dobro definirana. Njihove prodorne oči so obarvane rumeno, njihov račun pa je rumenkasto zelen in njihov rep dolg. V primerjavi z drugimi pticami je severna skuta sova zelo majhna, toda to, kar ji primanjkuje v velikosti, dopolnjuje v svoji divjosti kot lovec.

Diet

Severne skotne sove imajo posebno naklonjenost k pticam pevkam, čeprav je znano, da lovijo tudi manjše ptice, kot so chickadees, vrabci, kolibriji in ptic. Druge živali, ki služijo kot hrana tem divjim lovcem, so majhni sesalci, kot so veveri, miši, rovke in krtice. Občasno te drzne in neustrašne sove požirajo živali, ki so večje od njih, vključno z Gambelovimi, ameriškimi Robini, Kalifornijskimi prepelicami, Northern Bobwhite in celo piščanci. Majhne žuželke, kot so metulji, kačji pastirji, hrošči in cvrčkarji, dopolnjujejo prehrano skupaj s povsod prisotnimi plazilci in dvoživkami, kot so kožice in kuščarji.

Habitat in območje

V Srednji in Severni Ameriki najdemo severno skuto v Kanadi, Hondurasu, Mehiki, Združenih državah in Gvatemali. Njihovi prednostni habitati so gosto gozdnate s subtropskim in zmernim podnebjem. O teh sovah so poročali tudi v gostih gozdovih, ki se nahajajo v Washingtonu in Oregonu, pa tudi v drugih območjih s tropskimi vlažnimi gozdovi, mokrišči in savanami. V Mehiki jih lahko najdemo v gozdovih grmičevja in borovega hrasta, medtem ko v Hondurasu uspevajo v oblačnih in gorskih borovih gozdovih. Zaradi njihove nenavadne prisotnosti v divjini trenutno ni veliko podatkov o severni majhni sovi. Vendar pa najboljše ocene, ki jih je zagotovila Severnoameriška raziskava vzrejnih ptic, kažejo, da je bilo njihovo prebivalstvo v zadnjih sto letih relativno dosledno. Trenutno je svetovna gojitvena populacija teh ptic 80.000 posameznikov, od tega 53% v Združenih državah, 27% v Mehiki in 18% v Kanadi. Mednarodna zveza za ohranjanje narave je severne golobove sove razvrstila kot živali iz najmanj skrbnosti, kar zadeva ohranjanje.

Vedenje

Znano je, da severne skotne sove letijo z valovitim vzorcem, ki je skoraj enak tistemu, ki ga kažejo žolne. So avanturisti in lovijo predvsem čez dan. Zanimivo vedenje severnih majhnih sov, ki jih delijo s shriki, je povezano s tem, kako hranijo živila, ki jih ne morejo takoj porabiti. Po zaužitju svojega plena bodo te ptice našle bližnje trnje in drevesne votline, kjer bodo shranjevale zaprto hrano.

Razmnoževanje

Samci kličejo samice z zvočnim zvokom, medtem ko so v bližini odprtja svojega gnezdišča. Te ptice so sezonsko monogamne, kar pomeni, da se bodo v enem gnezditvenem letu držale pri enem partnerju za vzrejo. Med sezono gnezdenja moške vrste severnega pigmeja lovijo hrano, medtem ko ženska ostane za zaščito gnezda, ohranja jajca tople in pozneje razplamti svoje mlade. V gnezdu je običajno 4-6 jajc, nameščenih na rdeči jelši, zahodni redcedarji, douglas jelki in zahodni drevesni kaši.

Priporočena

Kritično ogroženi sesalci Argentine
2019
Kaj je renij in kakšne so njegove uporabe?
2019
Kaj je kapital v arhitekturi?
2019