Živali, rojene v Indiji

Indija je znana po svojih neverjetnih barvah, kulturi in začimbah. Vendar se ponaša tudi z veliko raznolikostjo v divjih živalih. Ugodne podnebne razmere v državi zagotavljajo preživetje teh vrst. Indija ima približno 2000 vrst ptic, 500 sesalcev in več kot 30.000 žuželk. Poleg plazilcev obstajajo številne vrste rib in dvoživk. Raznolika divjad je ohranjena v več kot 120 nacionalnih parkih in 500 svetiščih za divje živali po vsej državi. Od številnih živalskih vrst v Indiji so nekatere omejene na azijski kontinent, medtem ko so nekatere domorodne. Spodaj so navedene nekatere živali iz Indije, njihove fizične lastnosti in zanimiva dejstva o njih.

10. Večji Flamingo

Večji flamingo je največja in najbolj razširjena vrsta flaminga. To je približno 43-49 cm visok in tehta 4, 4-8, 8 palcev. Flamingo ima rožnato belo perje razen kril za krila, ki so rdeča in sekundarna perja, ki so črna. Ima rožnati račun z omejeno črno konico. Tudi noge so popolnoma rožnate. Večji flamingo se nahaja v blatinah in lagunah s slano vodo. Uporablja noge za mešanje blata in račun za sesanje vode in filtriranje kozic, semen, alg in drugih mikroskopskih organizmov.

9. Azijski slon

Azijski slon je edina preživela vrsta rodu Elephas. Najdemo ga predvsem v jugovzhodni Aziji, zlasti v Indiji in Nepalu. Azijski slon je uvrščen med IUCN kot ogrožene od leta 1986, saj se je število prebivalcev v zadnjih 60 do 75 letih zmanjšalo za približno 50%. Slon je manjši kot afriški slon z najvišjo točko na glavi. Ima konveksno ali raven hrbet, medtem ko so ušesa majhna, z bočno zloženimi hrbtnimi mejami. Slon ima okoli 20 parov reber. Moški slon je približno 9 metrov visok na rami, medtem ko je ženska 7, 9 metrov. Njegova koža je običajno siva. Ženskemu azijskemu slonu manjka kljov.

8. Snow Leopard

Unča ali popularno znana kot snežni leopard, izvira iz gorovja južne in srednje Azije. Uvrščen je kot ranljiv na rdečem seznamu IUCN zaradi svojega svetovnega prebivalstva, ki je po ocenah pod 10.000. Leopard ima belkasto do sivo krzno s črnimi lisami na glavi in ​​vratu, hrbet in košat rep pa večjo rozeto. Ima nabito telo in kratke noge in lahko doseže višino ramen 22 palcev. Oči so bledo zelene ali sive barve. Zdrsano telo, debelo krzno in majhna in zaokrožena ušesa omogočajo snežnemu leoparju, da preživi v hladni gorski regiji.

7. Indijski Rhino

Indijski nosorog ali večji enonožni nosorož je rojen na indijski podcelini. Njegovo prebivalstvo je razdrobljeno in omejeno na območje, ki je manjše od 7700 kvadratnih kilometrov in ga je IUCN označil kot ranljive. Indijski nosorog je prekrit s sivo rjavo kožo z rožnato kožo. Zgornji deli nog in rame so prekriti z bradavico. Vrat moškega nosoroga ima velik zamašek. Indijski Rhino je drugi največji zemeljski sesalec po azijskem slonu in tudi drugi največji nosni nosorog po belem nosorogu. Gre predvsem za pašnike s hrano, ki jo sestavljajo trave, listi in veje.

6. Bengalski Tiger

Bengalski tiger je najbolj prevladujoča podvrsta tigrov v Aziji z ocenjeno populacijo 2500. Vendar je bila na rdečem seznamu IUCN navedena kot ogrožena, prebivalstvo pa je bilo ogroženo zaradi krivolova in izgube habitata. Leta 2010 je bilo prebivalstvo bengalskega tigra v Indiji ocenjeno na približno 1.900, leta 2014 pa se je število prebivalcev povečalo na 2.200. Tiger ima rumeno do svetlo oranžno barvo s temno rjavo do črno črto. Trebušni in notranji deli nog so beli, rep pa oranžen s črnimi obroči. Bengalski tiger je mesojed in lovi predvsem velike kopitarje. Občasno lovi in ​​ubija tudi nekatere plenilce, kot so indijski volk in indijski leopard.

5. Indijski lenji medved

Ledeni medved je žužkojede medved, ki je rojen na indijski podcelini. Zaradi izgube in degradacije habitata je medved na rdečem seznamu IUCN naveden kot ranljiv. Ledeni medved je lankier od črnega in rjavega medveda in ima tudi daljše krzno v primerjavi z obema. Medved je razdeljen na dve podvrsti; Indijski leni medved in Sri Lankan leni medved. Odrasla ženska medvedka tehta od 121 do 231 funtov, medtem ko moški tehta od 176 do 320 kilogramov. Ima dolg in debel gobec in gomoljasto gobec s široko nosnico. Spodnja ustnica je daljša in se lahko razteza preko zunanjih delov nosu. Pretežno se hrani s termiti, ki jih zadržuje po vonju.

4. Himalajski volk

Himalajski volk je razvrščen kot tibetanski volk, vendar je nerešena taksonomija. Najdene so predvsem v severni Indiji, Nepalu, čez tibetansko planoto in v nekaterih delih Kitajske. V Indiji je populacija volkov približno 350 in najdemo v razponu od približno 27.000 kvadratnih kilometrov. Himalajski volk ima belo obarvanost okoli prsnega koša, notranjih delov nog in trebuha. Gobec je nenavadno podolgovat in je značilen s tesno razporejenimi črnimi lisami. Volk je manjši v primerjavi z evropskim volkom.

3. Paun

Uredniški članek: Marco Saroldi / Shutterstock.com

Pav, znan tudi kot peafowl, je vrsta peafowl, ki se nahaja v tropskih gozdovih jugovzhodne Azije. Tako moški kot ženski peafowl sta po videzu podobna, tako da imata oba dolga zgornja pokrivala repa, ki pokrivata dejanski rep pod njo. Vratno in prsno perje sta zelena in podobna luskam. Pri moških so večji pokrovi kril modri, manjši pa zeleni. Zeleni pavl je tih v primerjavi z indijskim pavtom, pri čemer imajo samci nekaterih podvrsti glasne klice, ki se pogosto ponavljajo. Samica nosi 3–6 jajc. Zaradi lova in uničenja habitatov je na svetilnem rdečem seznamu IUCN uvrščena kot ogrožena.

2. Gaur

Gaur ali indijski bizon je največja obstoječa goveda. Prav tako je avtohtona na indijski podcelini, posebej v jugovzhodni Aziji in jo je IUCN označil kot ranljivo. Gaurji so najvišja vrsta divje govedi. Imajo močno in masivno zgrajeno telo z vidnim grebenom na hrbtu. Ušesa so zelo velika, repi pa segajo samo do skočnega sklepa. Od rame do sredine hrbta poteka poseben greben, ramena pa so lahko do 4, 7 cm višja od križa. Gaur je v bistvu dnevna, na drugih področjih pa so postali nočno življenje zaradi motenj zaradi človekovih dejavnosti.

1. Rdeča panda

Rdeča panda je avtohtona na jugozahodnem Kitajskem in vzhodnem delu Himalaje. IUCN ga uvršča med ogrožene zaradi nadaljnjega upadanja prebivalstva, ki je trenutno pod 10.000. Panda ima rdeče do rjavo krzno in dolg, kosmat rep in skoraj velik kot udomačena mačka. Dolg je od 20 do 25 centimetrov, rep pa 11 do 23 centimetrov. Krzno na zgornjem delu je mehko in dolgo. Spodnji del ima črno krzno, medtem ko je obraz svetel in ima oznake za trganje. Rdeča panda je samotna žival, razen v času parjenja. Prehrana je sestavljena predvsem iz bambusa, včasih pa se hrani s cvetjem, jagodami in pticami.

Priporočena

Slavno umetniško delo: Nedeljsko popoldne na otoku La Grande Jatte
2019
Najvišja prestolnica na svetu
2019
Najbolj nevarna delovna mesta s smrtnimi žrtvami
2019