Zgodovinska lemurska dejstva: Afriške živali

Fizični opis

Lemur s prstanom je primat z dolgim, opaznim, košatim, črno-belim obročem. Njegovo gosto krzno je sivo-rjave barve na hrbtu in sivo na križih in udih. Prsni Lemurjevi delci so mešanica belih, sivih in kremnih barv, v skladu z ARKive Initiative (AI). Njen obraz je bele barve, oči pa so obdane s temnimi lisami. Pesičasta gobca, nos, ustnice in veke so rdeče-rdečega lemurja, temni, čeprav so njegova usnjena bela. Zgornji del prednjih rok je prekrit s sivo-belim krznom, njihove tace in noge pa so temne. Odrasli Lemur z ovratnikom tehta od 5 do 5, 7 funtov, dolžina repa je 55 centimetrov, dolžina glave in telesa pa je med 38, 5 in 45, 5 centimetrov, pravi National Geographic (NG).

Diet

Lemur je oportunistična omnivor, da bi izkoristil vse razpoložljive vire hrane, zaradi sovražnih habitatov, v katerih živi. Hrani se s sadjem, listi, cvetovi, stebli, pajki, gosenicami, cikadami, žuželkami, pticami, kameleoni in kobilice. Vendar pa je glavna prehrana izbrane prehrane sadje tamarinda in listi, ki v določenih obdobjih leta zagotavljajo do 50 odstotkov njihove hrane, glede na raziskave, ki jih je izvedlo Nacionalno raziskovalno središče za primate na Univerzi Wisconsin-Madison. . Za vodo, prstanasti lemur vzame rosino in vodo iz drevesnih lukenj ali razpok v mokrih sezonah in se hrani s sukulentami, kot so aloe in kaktusi, da prejmejo vlago v suhih letnih časih.

Habitat in območje

Za razliko od drugih lemur, krožni lemur dopušča širši krog habitatov. Otok Madagaskar je tam, kjer najdemo obročkotni lemur, v ekstremno vročem, suhem in hladnem okolju. Po Iniciativi ARKive se njena populacija razprostira po hrastovih gozdovih, nižinskih galerijskih gozdovih, suhih listavcih, deževnih gozdovih, skalnatih kanjonih in suhih grmiščih. Po podatkih Mednarodnega združenja za ohranjanje narave (IUCN) za leto 2014 je rdeči lemur uvrščen med "ogrožene" vrste. IUCN pripisuje, da se njihov upad prebivalstva nanaša predvsem na izgubo habitata zaradi sečnje dreves za gorivo, prekomerno panje domačih živali in lov na njih za hrano in za hišne ljubljence. Pogoste suše še dodatno zmanjšujejo njihovo populacijo.

Vedenje

Lemurji z obročnimi repi živijo v skupinah, ki se imenujejo "čete". Enota ima od 6 do 30 živali, v povprečju pa ima 17 moških in ženskih krošnjarjev, glede na National Geographic. V vsaki enoti prevladuje močna ženska. Ti lemurji imajo močne vonjalne žleze in uporabljajo svoje vonjave, da komunicirajo ali kot obrambni mehanizem. Obročasti Lemur označuje svoje območje z vonjem, da obvesti druge, ki ga diši. Ko drugi paketi lemur prečkajo ozemlje, bodo pogosto nastopili teritorialni boji. Raziskovalci so opazili, da bo po hladnih nočeh ali jutrih zimzeleni lemur prevzel »sončno« držo, kjer izpostavi svojo spodnjo stran neposredni sončni svetlobi, po možnosti za termoregulacijo.

Razmnoževanje

Spolna zrelost za lemur, ki se spreminja v obroč, se začne pri starosti od 2, 5 do 3 leta. Moški uveljavljajo svojo prevlado, ko poskušajo drug drugega premagati. Dolge repove prekrivajo z smrdljivimi izločki in jih mahnejo v zrak, da pokažejo moč in privlačijo ženske. Po parjenju traja gestacijsko obdobje 4, 5 meseca, glede na Smithsonian National Zoological Park. Ženska običajno rodi samo enega dojenčka, čeprav sta dvojčka tudi možnost. Dva tedna se dojenček drži materinega trebuha, in potem se bo na njej vrnila. V divjini lahko Lemur z obročnim repom živi v povprečju 18 let.

Priporočena

Kritično ogroženi sesalci Argentine
2019
Kaj je renij in kakšne so njegove uporabe?
2019
Kaj je kapital v arhitekturi?
2019