Mourning Dove Facts: Živali Severne Amerike

Žalostna golobica je ptica, ki pripada družini golob. Običajno se imenuje tudi ameriški žalujoči golob ali golob. Najdemo ga v Severni Ameriki. Pogostejši so v Združenih državah in Kanadi. Trenutno število žrtev je ocenjeno na več kot 475 milijonov. Ta populacija se ohranja konstantna kljub lovom na ptice. Razpon razmnoževanja je zelo kratek, zaradi česar populacija ni močno prizadeta zaradi lova.

Fizični opis

Žalostna golobica je srednje velika ptica. Dolga je približno 31 cm. Njena teža je običajno od 112 do 170 gramov, vendar s povprečno 128 gramov. Glava žalostne golobice je običajno zaobljena. Imajo noge, ki se naslanjajo, s tremi prsti, ki so obrnjeni naprej in eno nazaj. Noge so običajno kratke in rdečkaste barve. Kljun je kratek in barvast. Oči so temne s svetlo kožo okoli njih. Krila imajo črne pike in zunanja repna perja so bela, notranja pa črna. Odrasli samci nasprotujejo samicam z rožnato-vijoličasto obarvanostjo na predelu vratu. Ti obliži pri ženskah skoraj ne obstajajo. Samice so na splošno manjše od samcev.

Habitat in območje

Žalostni golobi imajo široko paleto habitatov. Zasedajo v odprtih in polodprtih zavetiščih. Svoja gnezda gradijo na področjih, kot so kmetije, travniki, drevesa v mestih in blizu človeških habitatov ter rahlo gozdnata območja. Njihova gnezda so izdelana iz iglavcev iglavcev, majhnih vej in listov trave. Gnezda so ponavadi narejena nezanesljivo. Raje gradijo gnezda na povišanih območjih. Če pa jim manjka ustrezno povišano območje, gredo naprej in gradijo gnezda na tleh. Navadno se izogibajo močvirnim in gostim gozdnim območjem.

Diet

Večina žalostnih golobov se hrani s semeni. Semena tvorijo do 99% svoje prehrane. Prednost imajo kanola, koruza, proso, žafranike in sončnična semena. Ptice bi redko opraskale tla v iskanju zrn. Namesto tega se nagibajo k temu, da jedo, kar je vidno, namesto da bi iskali, kaj je skrito. Ugotovili so, da se na stebrih oplazijo, ko se hranijo. V redkih primerih so opazili, da se žaleči golobi hranijo z polži in malimi žuželkami. Običajno se hranijo na njihovo zadovoljstvo, preden odidejo na počitek, ko pride do prebave. Pogosto se zjutraj ali zvečer zberejo na pitnih mestih.

Vedenje

Žalostni golobi pijejo vodo s sesanjem. Ne dvigujejo ali nagibajo glave, ko pijejo vodo. Ležali so na tleh ali na vejah na soncu. Ko se sončijo, se raztezajo eno izmed kril in trajajo približno 20 minut. Kopanje prahu je običajno vedenje golobov žalovanja. Med spanjem pognejo glavo med ramena. Tako moški kot ženska skrbita za svoje mlajše. Hranijo jih z golobico v prvih dneh po izvalitvi.

Razmnoževanje

Parjenje se začne z moškimi, ki ustvarjajo nekaj hrupa, ko letijo nad samicami. Potem pristanejo in moški se približajo samicam. Na tej točki samci običajno napihnejo svoje prsne perje. Moški nato ženke pripelje na potencialna mesta za razmnoževanje. Samica nato izbere eno mesto, kjer gradi svoje mesto za vzrejo. Ženska ostane gnezdo, ko se moški premika po zbiranju gradbenih materialov. Nato se kasneje parijo. Ženske so nato kasneje položile jajca, dva do pet. Oba spola inkubirata jajca, ko je obdobje nesnosti konec. Moški inkubirajo od jutra do popoldneva, ženske pa prevzamejo preostanek dneva. V času inkubacije gnezdo nikoli ne ostane brez nadzora. Jajca se izležejo po približno dveh tednih. Žalostni golobi so običajno monogamni, en sam moški z enim samcem. Skrbijo za svoje mlade skupaj. Kadar pa se pojavi potreba po pridobitvi novega partnerja, to storijo.

Priporočena

Kje raste Ginseng?
2019
Največja mesta v Alžiriji
2019
Kdaj je padel rimski imperij?
2019