Groziti sesalci Francije

Francija, uradno Francoska republika, je velika država v Evropi. Francosko republiko sestavljajo celinska Francija in več čezmorskih otokov, vključno s Francosko Gvajano. Francija pokriva približno 643.801 kvadratnih kilometrov in ima 66, 7 milijona prebivalcev, Pariz pa je njeno glavno mesto. Kljub industrijskim in tehnološkim revolucijam v Franciji obstajajo naravno okolje, živalski parki in gozdovi. Nekateri sesalci v Franciji so bili UNESCO in francoski organi ogroženi. Evropska kunja ne zavzema velikih ozemelj zaradi zadostne količine hrane na bregovih rek.

Evropska kost (Mustela lutreola)

Evropska kost, ki je znana kot ruska kunja, je vrsta družine Mustelid in je izvorna v Evropi. Podobno je z ameriško kunjo, vendar je manjša, lobanja pa ni specializirana. Nima nobene zveze z ameriško kunjo, lahko pa je povezana tudi z evropskim polecatom in sibirsko podlasico. Mink živi v bližini rek in se hrani z ribami, žabami in žuželkami. Prebivalstvo kovancev se je v zadnjih treh generacijah zmanjšalo za več kot 50%, zato je Mednarodna zveza za ohranjanje narave in naravnih virov (IUCN). Za sezono parjenja je značilno povečanje moških spolnih organov, ki prav tako postanejo rožnato-lila. Izguba habitata, plenjenje sova, rdeče lisice, ameriška kunja in spremembe v migracijskih vzorcih rib in žuželk, ki jih hranijo, so odgovorne za zmanjšanje njihovega prebivalstva.

Sredozemska medvedova pečat (Monachus monachus)

Sredozemska medvedova pečat je najredkejša na svetu. Ocenjuje se, da je v Sredozemskem morju ostalo manj kot 700, njihov endemični habitat. Odrasli moški pečat je približno 2, 6 metra in tehta blizu 694 funtov. Znanstveniki verjamejo, da so moški tjulnji poligamni in postali zelo teritorialni med vzrejo, ki doseže vrh v oktobru in novembru. Hranijo se z ribami, jeguljami, lignji in mehkužci. V preteklosti so ženski tjulnji rodili na odprtih plažah, spremembe v habitatu so prisilile tjulnje, da dvignejo svoje mlade v globoke jame, ki so ljudem nedostopne. Prizadevanja za ohranitev s strani mednarodnih organizacij, kot je Bonska konvencija, so bila uvedena, da bi pomagala zmanjšati izgubo in izgubo njihovega habitata.

Severni atlantski kit (Eubalaena glacialis)

Severni atlantski kit je baleen kit. Različice na njihovih glavah razlikujejo kite od drugih vrst. So poslušni in imajo počasno površinsko prehranjevalno vedenje. Kiti ima visoko vsebnost blubberja, zaradi česar so bili tarča lovcev na kite. Zaradi nizkega števila blizu 400 v severnem Atlantiku so zaščiteni z Zakonom o ogroženih vrstah ZDA. Kiti se prehranjujejo z kopepodi, ličinskimi barenali, pteropodi in majhnimi nevretenčarji. Kita ima obdobje brejosti eno leto in najprej rodijo v starosti devet ali deset let. Podnebne spremembe predstavljajo veliko grožnjo njihovemu obstoju, saj sprememba temperature morja spreminja njihov habitat in vzorce hrane.

Mouflon (Ovis orientalis orientalis)

Muflon je podvrsta divjih ovac. Menijo, da je muflon prednik moderne ovce. Njihovi plašči so rdeče-rjavi in ​​kratkodlaki. Moški so rogovani, medtem ko so nekatere ženske anketirane. So domačini iz Iraka, Irana in Armenije, kasneje pa so bili uvedeni v Evropo, vključno s Francijo. Njihov življenjski prostor so strme gore in se pozimi selijo na nižje nadmorske višine. Moški mufloni vzpostavijo hierarhijo prevladujočega položaja v času parjenja. Spolno zrelost dosežejo že dve leti, ženske pa pet mesecev. Francoski organi so jih zaradi lova in spremembe habitata razglasili za ogroženo vrsto.

Groziti sesalci FrancijeZnanstveno ime
Evropska kun

Mustela lutreola
Sredozemska medvedka

Monachus monachus
Severni atlantski kit

Eubalaena glacialis
Mouflon

Ovis orientalis
Vrtni polh

Eliomys quercinus
Pirenejski desman

Galemys pyrenaicus
Bechsteinov kijMyotis bechsteini
Barbastelle

Barbastella barbastellus
Mehelyev podkovnjak

Rhinolophus mehelyi
Fin kit

Balaenoptera physalus

Priporočena

Kje raste Ginseng?
2019
Največja mesta v Alžiriji
2019
Kdaj je padel rimski imperij?
2019