Dejstva o sladoledu - živali Oceanije

Sladkorni jadralci se včasih imenujejo tudi leteče veverice. Vendar je to narobe, ker niso veverice in ne letijo. Premikajo se po zraku s širjenjem rok, da izpostavijo kožo med rokama in lovijo veter, tako kot azijski kuščar Draco. So nočne torbice in njihova svetlo siva barva jih ponoči prekriva iz plenilcev in plenilcev.

4. Fizični opis

Sladkorno jadralno letalo je najmanjši od Petaurus jadralnih padalcev in ima grmovit rep, majhen mehak in podložen opus. Na prvi pogled in preden se širi roke, lahko jadralno padalo zamenjamo z veverico. Ima patagium, ki je tanka, prekrita membrana, ki se razteza od gležnja do zapestja in izgleda kot zložena valovna linija. Noge so oblikovane kot roke in se uporabljajo za prijemanje vej, medtem ko sta drugi in tretji prsti združeni skupaj. Imajo svetlo siva telesa z značilno črno črto, ki poteka od križa do nosu na obeh straneh obraza. Njihova življenjska doba je devet let v divjini in dvanajst v ujetništvu. Najdaljša življenjska doba je 17, 8 let.

3. Prehrana

Sladkorni jadralci so prilagodljivi vsejedi, ki se hranijo predvsem na spodnjih plasteh krošnje. Njihov primarni vir vode je dež, vendar dobijo dovolj vode iz hrane, ki jo jedo. Poleti se hranijo z žuželkami in člani členonožcev v zimskem času. V redkih primerih so znani, da se hranijo z evkaliptusovim sokom, akacijevo gumo in medno rozo. S svojimi zobmi odstranijo lubje, da dobijo sok. Znano je tudi, da so mesojedci in plen kuščarjev in majhnih ptic.

2. Habitat in območje

Jadralno sladoled naseljuje velik del Papue Nove Gvineje, Avstralije, Indonezije in bližnjih otokov. V Tasmanijo so jih uvedli v prvi tretjini 19. stoletja in hitro so razširili otok. Njihovo prednostno okolje vključuje deževni gozd, gozd, gozd evkaliptusa in hišne vrtove. Ponoči lovijo in preživijo dan v votlih kopačih, obrobljenih z vejicami. Imajo majhno domačo površino okoli 1, 5 hektarjev, kar je predvsem posledica obilice hrane. Na njih prihajajo sova, kače in divje mačke.

1. Vedenje

Sladkorni jadralci se izogibajo gozdnim površinam, ko ne iščejo hrane, da bi se izognili prehajanju. Namesto tega se premikajo z enega drevesa na drugega z drsenjem. Izpopolnili so umetnost drsenja in drsili do razdalje 50 metrov. Sladkorni jadralci so družabne živali in živijo v kolonijah, ki jih lahko sestavlja do osem odraslih in več mladih. Čeprav so nekateri samotni, se ukvarjajo s skupinsko nego, ki izboljšuje njihovo higieno. Samice imajo dve maternici in dve jajčniki in se lahko v enem letu pregrejeta. Mladiče nosijo v vrečkah, podobnih kengurujem. Moški dosežejo zrelost od 4 do 12 mesecev, ženske dosežejo zrelost med 8 in 12 meseci.

Priporočena

Kakšen tip vlade ima Barbados?
2019
Najbolj uspešne države na Red Bull Air Race
2019
Države z najvišjo stopnjo vegetarijanstva
2019