Dejstva cesarjevega pingvina: Živali Antarktike

Fizični opis

Cesar pingvin ali ptenodytes forsteri, ki uporablja binomsko ime, je najtežji in najvišji pingvin. Tako moški kot ženski sta enaki v perju in velikosti telesa - rastejo do višine 48 palcev in tehtajo med 49 in 99 funtov. Vsi pingvini imajo poenostavljeno telo in ne morejo leteti. Poenostavljena telesa cesarjevih pingvinov so namenjena plavanju. Njihovi jeziki imajo zadaj obrnjene brazde, ki zagotavljajo, da njihov plen ne more zlahka pobegniti. Njihovo temno perje se med poletjem na Antarktiki spremeni v rjavo. Med temi vrstami je molting precej hitro, saj traja približno 34 dni.

Diet

Cesarji pingvini večinoma večerjajo na ribah, čeprav bodo praznovali tudi druge morske organizme, kot so kril, glavonožci in raki. Med lovom lahko vrsta preživi skoraj 20 minut pod vodo do globine približno 535 metrov. Pingvinske vrste imajo posebne prilagoditve, ki mu pomagajo preživeti pod vodo toliko minut. Med njimi so edinstveno strukturirani hemoglobin, trdne kosti za zniževanje barotravm, zmožnost zaustavitve manj bistvenih funkcij različnih telesnih organov in izravnavanje perja preprečuje izgubo toplote.

Habitat in območje

Obstaja okoli 17-20 vrst pingvinov, odvisno od tega, kateri naravoslovci vprašate. Število izumrlih vrst je nedvomno še bolj sporna razprava. Celotna svetovna populacija cesarjevih pingvinov je leta 2009 znašala 595.000 odraslih ptic, na območju Antarktike in subantarktike pa je bilo porazdeljenih 46 kolonij, od katerih jih 35% živi severno od Antarktičnega kroga. Na žalost je bil cesarjev pingvin premaknjen iz vrste, ki je "najmanj zaskrbljujoče", v eno s "skoraj ogroženim" statusom Mednarodne zveze za ohranjanje narave leta 2012. Glavni razlogi za njihovo upadanje prebivalstva so podnebne spremembe, zmanjšanje. razpoložljivost hrane in uničenje habitatov ter okužba z boleznimi.

Vedenje

Cesarji pingvini nimajo pritrjenih gnezd kot večina drugih ptic. Kot taka, so vokalne klice, da bi prepoznali svoje piščance in partnerje. Od vseh vrst ptic ti pingvini živijo v najhladnejših okoljih, kjer se temperature spuščajo le -40 stopinj Celzija. Tako jim perje pomaga preživeti v tem hladnem okolju s preprečevanjem izgube telesne toplote. Tudi njihova telesa so sposobna učinkovito voditi termoregulacijo, vzdrževati telesno temperaturo brez motenj v drugih pomembnih presnovnih procesih.

Razmnoževanje

Cesar pingvini se parijo med zimami na Antarktiki. Znano je, da ti pingvini potujejo do 120 km in iščejo vzrejne kolonije. Samica položi eno jajce, ki ga večinoma inkubira njen soproga, medtem ko se hrani za hrano. Oba starša se izmenjujeta in skrbita za novo izvaljeno piščanko. Čeprav je tipična življenjska doba tega pingvina 20 let v naravi, lahko nekateri živijo do 50 let. Možnosti preživetja po rojstvu povprečnega cesarjevega pingvina so bile ocenjene na 95%, pri čemer jih je približno 1% živelo do 50 let.

Priporočena

Koliko je star sončni sistem?
2019
Sandhill Crane Facts: Živali Severne Amerike
2019
Kaj je Kampong?
2019