Brazilsko kritično ogrožene endemične ptice

Brazilija je ena najrazličnejših držav na svetu z največjim številom endemičnih vrst ptic. Brazilski ekosistemi so dom več kot 300 vrst endemičnih ne-selitvenih ptic. Večina teh endemičnih ptic je stalno ogrožena, saj jih večina spada med kritično ogrožene - na robu izumrtja. Zanašanje Brazilije na kmetijstvo je privedlo do obsežnega krčenja gozdov za pašnike in kmetijska zemljišča, kar je povzročilo izgubo in razdrobljenost habitatov. Čeprav so nekatere vrste označene kot ogrožene, je večina teh vrst zaščitenih in treba je sprejeti več ukrepov za ohranitev edinstvenosti, ki jo zagotavlja ta redka vrsta.

Brazilsko kritično ogrožene endemične ptice

Minas Gerais Tyrannulet

Minas Gerais je majhna ptica, endemična za brazilske galerijske gozdove, tropske suhe gozdove in pol-listopadne gozdove in grmičevje. Ptica je porazdeljena v severnih in osrednjih regijah Geraisa. Ptica je bila zaradi izgube in degradacije habitata uvrščena med ogrožene vrste, čeprav je bila zaščitena z brazilskim pravom, čeprav ni bilo nobenih celovitih prizadevanj. Ptica ima dolžino glave in telesa, ki je dolga 12 cm, z dolgim ​​vitkim in precej zategnjenim repom. Spodnja stran in krila ptice so bledo rumena proti oljkasto zeleni barvi zgornjega dela telesa in tehtajo približno 8 g. Minas Gerais krmlja drevesne nadstreške v parih ali družinskih skupinah za členonožce. Ptica ima življenjsko dobo 3, 6 leta.

Hooded Seed-Eater

Hooded semenar je kritično ogrožena vrsta, endemična za Brazilijo. Domneva se, da je vrsta verjetno izumrla v naravi zaradi pomanjkanja informacij o vrsti za skoraj dva stoletja od prvega odkritja leta 1823. Seme-jedec s kapuco je kopenska ptica, ki ni selivka, s črno kapuco in grlo in zgornji deli oljk v dolžini približno 12 cm. Ptičja primarna prehrana je seme. Ker je o pticah malo znanega, ni ugotovljenih groženj za to vrsto. Raziskave za iskanje te vrste so bile spodbujene k določitvi prebivalstva, groženj in ohranitvenih ukrepov.

Forbesov Blackbird

Ptica je ne-selitvena ogrožena vrsta ptic, ki je endemična za brazilske države Pernambuco, Alagoas in Gerais. Kos je pretežno črne barve s skupno dolžino glave 12-24cm, dolgim ​​repom, kratkimi zaobljenimi krili in koničastim kljunom. Ptica se prehranjuje v svojih habitatih v skupinah okoli 30 posameznikov za sadje, žuželke in nektar. Forbesov Blackbird se v deževnem obdobju razmnožuje z dvema sklopkama na sezono razmnoževanja. V obdobju razmnoževanja se gnezda gradijo v gojenih drevesih manga. Ptica je ogrožena zaradi uničenja habitata.

Alagoas Tyrannulet

Ptica je redka in ogrožena vrsta, endemična za Brazilijo. Ptica zaseda zemeljske sisteme v vlažnih in zimzelenih visokogorskih gozdovih. Vzreja poteka v deževnem obdobju med septembrom in decembrom. Dolžina telesa Alagoas Tyrannulet je med 11 in 12 cm in povprečna teža 8 g. Zgornji del telesa je temno olivno-zelen, medtem ko so spodnji del belkaste barve s svetlo rumenimi krilnimi črtami na temačnih krilih. Ptica je ne-selitvena vrsta, ki na svojih listih in vejah drevesnih krošenj v svojih habitatih krade. Huda degradacija habitatov zaradi sečnje in predelave v nasade sladkornega trsa je glavna grožnja za populacijo ptic. Prizadevanja za ohranitev vključujejo zaščito brazilskega prava in namestitev pod zaščitena območja, kot je biološki rezervat Pedra Talhada.

Kinglet Calyptura

Kinglet calyptura je kritično ogrožena vrsta ptic, ki je endemična za Rio de Janeiro v Braziliji. Kličev habitat je večinoma v atlantskih gozdovih, v sekundarnih rastnih gozdovih in v tropskih nižinskih gozdovih. Ptica ima dolžino telesa 7, 5-8 cm, dolga rdeča perja na krošnji, skupaj s stožčastim računom, mračnimi krili z belimi krilnimi palicami in kratkim repom. Ptica ni priseljena, zabeležili pa so sezonsko višinsko gibanje. Majhni plodovi, kot so grmičevje, semena in žuželke, sestavljajo večino prehrane. Pridobivanje hrane poteka v parih na listih dreves v njenih habitatih.

Kite z belimi ovratniki

Kite z belimi ovratniki je ptica, ki ni selivka in je endemična za vlažne, tropsko dolenjske zimzelene gozdove in obalne mangrove v Braziliji. Ptica najdemo v državah Paraiba, Pernambuco, Alagoas in Sergipe. Ta zmaj je kritično ogrožena ptica ptica zaradi izgube habitata, ki je posledica krčenja gozdov in kmetijske širitve. Kite je velik z dolžino telesa približno 50 cm in tehta med 550 in 580 g. Glava je bela z biserno sivo krono in temnimi očmi s sivimi očesnimi obročki. Zgornji deli zmaja so temnejši od belkaste spodnje strani. Vrsta je bila zaščitena na območjih, kot so gozdovi Maurice, z zasebniki, ki ohranjajo habitate ptic na svojih kmetijah.

Blue-eyed Ground Dove

Golob je zelo redka ptica, endemična za Brazilijo. Ptica, ki ni selivka, je bila zaradi izgube habitata in fragmentacije habitata kritično ogrožena. Majhna, rjava golobica ima dolžino približno 15, 5 cm z bledo rjavimi spodnjicami, belim grlom in temno modrimi lisami na krilih. Noge so rožnate. Pridobivanje hrane poteka večinoma posamično ali v paru, pri čemer je njihova glavna prehrana semena. Hišni prostor Dove je omejen na odprta travišča savne Campo cerrado. Zaščitena območja, kot je ekološka postaja Serro das Araras, so bila ustanovljena za ohranjanje vrste skupaj z zaščitnim statusom po brazilski zakonodaji.

Araripe Manakin

Manakin je redka in avtohtona vrsta v Braziliji, ki je zaradi izgube habitata zaradi krčenja gozdov kategorizirana kot kritično ogrožena vrsta. Ptica ima vzorec bela, črna in rdeča manakin z belimi krili pri moških in črna krila pri samicah. Samice imajo oljčno zeleno telo s svetlim telesom. Dolžina telesa ptice je 15, 5 cm. Habitati manakina so v sekundarnih rastnih gozdovih in vlažnih gozdovih v vlažnih delih. Ptica je kopenska in ne migracijska in se večinoma nahaja v parih. Vzreja poteka v deževnih mesecih od novembra do aprila z ženskami, ki položijo okoli dve jajci. Vrsta je bila zaščitena na območjih, kot je rezervat Oasis Araripe, z nevladnimi organizacijami, ki prispevajo k ohranjanju Araripe Manakin.

Spix's Macaw

Spixov maka je redka endemična za severno Bahijo v Braziliji. Papagaj je zaradi svoje upadajoče populacije v naravnih habitatih uvrščen med kritično ogrožene vrste, predvsem gozdne gozdove z visokim in gostim drevesnim pokrovom. Nezakoniti lov za trgovino z živalmi in izguba habitata so glavna grožnja tej vrsti. Araki so zaščiteni z brazilskim zakonom, nekateri prebivalci pa so vzrejeni v ujetništvu. Macaw je pretežno modre barve s krili, ki imajo temnejši odtenek, sivkasto grlo in kljukasto sivo-črni račun. Dolžina telesa je približno 15, 5 cm. Vzreja poteka poleti, ženska pa polaga 2-3 jajca. Gnezda so večinoma zgrajena v karibskem trobentnem drevesu.

Tanager, ki je bil zaračunan

Endemična ptica ima dolžino 12-14 cm in tehta približno 15 g. Moški so imeli predvsem črno telo z belimi spodnjimi prsmi in belim računom. Ženske imajo oljkasto rjavo zgornji del telesa, belkast spodnji del telesa in dolg oljčni račun. Ptičji habitati so galerijski gozdovi na območjih z vodo in sezonsko v trajno poplavljene gozdove. Ptica je kopenska in se hrani z žuželkami in semeni. Stožčasti tanager najdemo v narodnem parku Emas, Alto Rio Juruena in območjih Mato Grosso v Braziliji. Ptica je bila zaradi izgube habitata uvrščena na seznam kritično ogroženih.

Vloga Brazilcev pri ohranjanju brazilskih ptic

Zasebne organizacije in nevladni organi so imeli pomembno vlogo, tako neposredno kot posredno, pri ohranjanju in varstvu biotske raznovrstnosti endemičnih ptic. Takšna prizadevanja vključujejo podporo vladnim politikam in dejavnostim, obnovo naravnih habitatov in vzpostavitev zasebnih rezervatov, kjer se te ptice gojijo v ujetništvu. Med drugimi kritično ogroženimi pticami, ki so endemične Brazilije, sodijo češnjevi tanager, Pernambuco pigmejka sova, Randonia bush-bird, Rio de Janeiro Antwren, Alagoas Antwren, ognjeno oko s resicami, Alagoas krmna plošča, pintos hrbtenični rep, Bahia tapaculo in Stresemannova ščetina fronta.

Kritično ogrožene ptice, endemične za BrazilijoZnanstveno ime
Minas Gerais tyrannulet

Phylloscartes roquettei
Hladilna sejalnica

Sporophila melanops
Forbesov kos

Anumara forbesi
Alagoas tyrannulet

Phylloscartes ceciliae
Kinglet calyptura

Calyptura cristata
Kite z belimi ovratniki

Leptodon forbesi
Modrooknja golobica

Columbina cyanopis
Araripe manakin

Antilophia bokermanni
Spixov maka

Cyanopsitta spixii
Stiskalnica s konusom

Conothraupis mesoleuca
Vijolična tanager

Nemosia rourei

Pernambuco golobova sova

Glaucidium mooreorum

Rondonia bushbird

Clytoctantes atrogularis
Rio de Janeiro antwren

Myrmotherula fluminensis
Alagoas antwren

Myrmotherula snowi

Ognjeno oko s podplatom

Pyriglena atra
Alagoas foliage-gleaner

Philydor novaesi

Pintova spinetail

Synallaxis infuscata

Bahia tapaculo

Scytalopus psychopompus
Stresemannova ščetina

Merulaxis stresemanni

Priporočena

Kaj je Konfederacijska zastava?
2019
Države na svetu, ki so najbolj suše
2019
Katedrala Cove, Nova Zelandija - edinstvena mesta po svetu
2019